Ruku na srdce, každý z nás má někde ve stravování slabinu. Pokud chcete udržet své chutě na uzdě, přinášíme vám tipy, jak dojít k uvědomění, co je špatně a tyto prohřešky v sobě zablokovat. Lidé, kteří nejedí dostatek bílkovin a zdravých tuků, doslova touží po cukrech. Stačí změnit skladbu jídelníčku a bude vám lépe.
Co byste měli do stravy zařadit?
Rozhodně potraviny obsahující bílkoviny, jako např. vejce, kuřecí maso a mořské plody. Z dobrých tělu prospěšných tuků, pak i olivový a kokosový olej, také avokádo. Když máte hlad, dejte si raději hrst ořechů nebo semínek, rozhodně si nedopřávejte, žádné prázdné kalorie pouze z cukrů. Zdravé tuky totiž obelstí chuť na sladké, proto je výhodné, tělu poskytnout tuhle správnou variantu.
Játra jsou rozhodující, co se týče metabolismu i dlouhověkosti
Zlepšení funkce jater, rovná se i klíči k pohodě. Chcete se cítit fit? Potom každopádně nastolte očistu jater. Problém je i nadváha, zřejmě budete mít také ztukovatělá játra. Konkrétní práci na sobě se však nevyhnete. A jsou samozřejmě faktory, které se ovlivnit až tak nedají, jako např. chemikálie – přijímané znečištěním životního prostředí, ale i potravinami.
Dejte stop toxinům
Tím, že budete správně jíst, poznáte i sami na sobě, najednou budete mít více energie, cítit se duševně odpočatí a také s jasnější myslí. Posílíte stabilnější náladu a emoce. Špatné stravování k úzkosti a depresím rapidně přispívá. Jelikož jsou játra hlavním detoxikačním orgánem v těle – čištění jater účinně detoxikuje celé tělo. Je rovněž zásadní, aby dobře fungovala střeva, která taktéž slouží k vylučování odpadu.
Ve stravě by neměla chybět vláknina, přidejte cvičení a masáže ke stimulaci jater, žlučníku a střev. Pijte dostatek vody včetně bylinných čajů, očistíte tím ledviny. Zvyšte příjem zeleniny a snižte konzumaci cukru, i toho skrytého. Abstinenční příznaky z nedostatku cukru vám za to nestojí, budete se cítit unavení, slabí, podráždění a může na vás zaútočit i nějaká bolest.
Na posílení funkce jater jsou vynikající:
ředkvičky, celer, listová zelenina, okurky, hrášek a selen