Jaké potraviny jsou bohaté na obsah vody a podporují hydrataci organismu?

Během parných letních dnů, které právě nyní zažíváme, je nutné organismus preventivně zásobovat množstvím tekutin. Pitný režim je vhodné doplnit o potraviny, tedy ovoce a zeleninu, které jsou bohaté na obsah vody. Co si tedy během horkých letních dnů dopřávat nejvíce?

Vodní meloun

I když je vodní meloun sladký, jedná se o druh zeleniny. Meloun je dokonalým zdrojem vody, a to není vše. Obsahuje také lykopen, důležitý antioxidant a množství vitamínu C. Vodní meloun dokonce obsahuje více lykopenu než syrová rajčata. Dopřejte si smoothie z vodního melounu a ledu, užijte si salát z melounu, máty a balkánského sýra či si ho užívejte jen tak nakrájený na kousky.

Jahody

I když už je po jahodové sezóně, jejich cena je stále příznivá a obsah vody také. Jahody jsou skvělým zdrojem vitamínů a minerálních látek a jsou zdraví nesmírně přínosné. Dopřejte si je ke zdravé snídani či svačince i jako skvělý prostředek hydratace.

Okurka

Dalším zdrojem hydratace je okurka. Okurky mají nesmírně vysoký obsah vody a během léta budete jejich vděčnými strávníky. Okurky můžete přidat pokrájené do vody, připravit si z nich salát, konzumovat je s hummusem či je baštit jako chutnou svačinku. Výborná je z okurek také studená polévka či okurka ve smoothie.

Ledový salát

Přes léto nezapomeňte ani na dostatečný přísun salátů a různých zelených lístků. Nejenže vás zásobují kyselinou listovou, řadou minerálních látek a vitamínů, ale jsou bohaté i na obsah vody. Ledový salát je navíc velmi dietní a snadno zasytí.

Rajčata

Přes léto si užívejte vynikající chuť rajčat. Právě ta nyní dozrávají do své nejlepší chutě. Dopřejte si k obědu rajčatový salát, přidejte rajčata do těstovin či si z nich připravte chutnou studenou polévku. Není však nic lepšího než rajčata s mozzarellou, bazalkou, olivovým olejem a dobrým pečivem. Rajčata jsou také dobrým prostředkem hydratace vašeho organismu.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*