Červená řepa je zeleninou, která vedle dýně, brambor, celeru a mrkve, vládne podzimu. Připravte si ji i vy, nejenže podporuje celkové zdraví organismu, ale má blahodárné účinky na trávicí trakt. Z červené řepy si můžete připravit také džus, který v těle dokáže vyléčit mnohé neduhy. Jak na červenou řepu se dozvíte v dnešním článku.
Zdravé řepové chipsy
Rádi večer u televize chroupete brambůrky či slané oříšky, zkuste klasické kupované brambůrky vyměnit za řepové chipsy a solené oříšky za klasické. Příprava řepových chipsů je velmi snadná. Stačí řepu nakrájet na tenké plátky, poté je vyskládat na plech na pečící papír a pomalu péci, dokud nebudou tenké plátky křupavé. Navrch je můžete trochu posolit a zdravá dobrota je na světě.
Řepový salát
Řepa vás nikdy nezklame v salátu. Osvědčenou klasikou je řepový salát s rukolou, kozím sýrem a ořechy. Stačí si do mísy připravit různé druhy salátů (rukolu, polníček, čekanku), zasypat pokrájenou vařenou řepou, navrch nasypat ořechy a dodat kousky kozího sýra. Zálivku si můžete připravit z medu a octa balsamica. Tento salát chutná opravdu skvěle. A pokud vás zrovna kozí sýr neláká, připravte si vařenou řepu se salátem a cottagem, který vytvoří krémovou konzistenci. Jedná se snad o nejrychlejší zdravou večeři, která potěší chuťové pohárky.
Carpaccio z červené řepy
Jako předkrm na rodinné večeři můžete připravit také carpaccio, které se běžně připravuje z rajčat a mozzarelly. Vy si ho však můžete připravit z vařené či pečené červené řepy, která se pokrájí na tenké plátky, vyskládá na talíř a zalije olivovým olejem, dozdobí piniovými oříšky, lehce osolí a přidat můžete také kousky měkkého kozího sýra. Carpaccio z červené řepy je opravdová delikatesa, která potěší každý mlsný jazýček.