Jak zlepšit sexuální život za jediný den? Přinášíme vám 4 tipy

Užíváte si s partnerem společného soužití, ale váš sexuální život jaksi skomírá? Se stereotypem ve vztahu může přicházet také dávka apatie. Snažte se udržovat sexuální život v dobré kondici již preventivně, třeba s pomocí našich tipů.

Každodenní líbání

Nedáte si s partnerem během dne ani jeden polibek? Začněte váš vztah oživovat a dopřejte si každodenní líbání. Dobrým začátkem může být to, že se budete každý den alespoň chvíli líbat. Zní to možná zvláštně, ale právě líbání prohlubuje vztah, podporuje pocity uvolnění, důvěry a mnohdy vede ještě dál. Líbání také nemá být samozřejmostí, ale především potěšením.

Nesrovnávejte se

V žádném případě váš sexuální život nesrovnávejte s ostatními. Zbytečně vám to ublíží a přitom ani nemusíte vědět, že to, co vám vaše kamarádky říkají, je pravda. Každá osoba je jiná, má jiný denní harmonogram, jinak náročnou práci či množství dětí. Sex vás musí především bavit a utužovat vztah s vaším partnerem.

Pozor na mobilní telefony

Ležíte s partnerem večer v posteli a oba se díváte do mobilních telefonů? Dejte do vaší ložnice mobilům jednoduše stopku! Mobilní telefony jen narušují vaši pozornost a vy zapomínáte na vašeho partnera a udržování zdravého vztahu. Raději si večer s partnerem povídejte, nebojte se spolu mlčet a užívat se navzájem. Samozřejmě, že to nejde každý den, ale elektronika v ložnici by neměla být v žádné podobě. Narušuje i vaše klidné spaní.

Seznam přání

Pomoci vám může i vytvoření seznamu přání či žádostí. Nedokážete partnerovi říct, co vás trápí, popřípadě, co byste si opravdu přáli? Sepište mu vzkaz, ve kterém mu dáte najevo, po čem toužíte. Ideální je, pokud si seznam přání sepíšou oba partneři a seznámí se s ním navzájem. Toužíte po masáži, erotickém prádlu či delší předehře? Nebojte se to vašemu partnerovi říct.