5 zásad letní péče o pleť. Na co nesmíte zapomínat?

Slunečné letní dny dávají zabrat především naší pokožce, a nejvíce samozřejmě pokožce na obličeji, která je slunci vystavena dennodenně. Naučte se proto pěti zásadám, které vaši pokožku udrží i přes letní měsíce v dobré kondici.

Pravidelná exfoliace

I v létě si dopřávejte pravidelnou exfoliaci, tedy obrušování odumřelých a suchých kožních buněk. Ta totiž zabraňuje ucpávání pórů, pleť prokrvuje a udržuje ji v dobré kondici. V létě přeci nechcete mít pleť samý pupínek či černou tečku. Používat můžete také peeling tělový.

Hydratujte, hydratujte

V létě myslete na jedno zlaté pravidlo, a to, že hydratace není nikdy dost. Ideální na léto jsou hydratační krémy, popřípadě gely. Svou péči můžete rozšířit i o hydratační masky, které můžete zařadit klidně dvakrát týdně. Přidat lze také sérum či osvěžující termální vodu ve spreji. Nezapomínejte však hydratovat nejen zvnějšku, ale také vnitřně. Dbejte na dostatečný pitný režim a konzumujte čerstvé ovoce a zeleninu s vysokým obsahem vody.

Sluneční ochrana

Nezapomínejte ani na sluneční ochranu, kterou byste měli opakovat několikrát denně, jste-li vystaveni slunečním paprskům. Pokud například víte, že v práci na vás žádné sluneční paprsky nečekají, ale za to odpoledne ano, stačí si obličej namazat krémem s SPF faktorem až odpoledne. Sluneční paprsky totiž podporují tvorbu pigmentových skvrn a podporují stárnutí pleti.

Rychle zachraňujte škody

Pokud se na sluníčku spálíte, jednejte rychle a nepodceňte následnou péči. Naše pleť si pamatuje vše, co zažila a stopy si sebou nese až do stáří. Při poškození pleti proto použijte balzám, mléko po opalování či hojivý gel, a to co nejdříve. Předejte tak zanícení pokožky, jejímu zarudnutí i následnému loupání kůže.

Nezapomínejte na kolagen

Přes léto doporučujeme používat přípravky, které stimulují tvorbu kolagenu, popřípadě samy kolagen obsahují. Ty ochrání pleť před předčasným stárnutím a udrží ji pružnou a v dobré formě.