Vína se nemusíte bát ani při vaření

Také si myslíte, že kvalitní víno najde uplatnění jenom při posezení s vašimi přáteli, při relaxaci, nebo na skvělé párty? Omyl! Víno totiž můžete využít i ve vaší kuchyni. Zvláště potom to červené, které je nedílnou součástí mnoha pokrmů, kterým dodá dokonalou chuť. Ta ale závisí i na kvalitě a typu vína. Máme-li být v tomto směru konkrétní, rozhodně nic nezkazíte pro většinu z nás známým bulharským vínem Medvědí krev. Dokonalá barva, příjemná chuť a zajímavé aroma je cestou k tomu, jak dodat našim pokrmům dokonalou chuť.

medved

Dokonalá volba například do gulášů

Skvělou volbou je určitě přidávat víno do různých gulášů, ať už jsou postavené na jakémkoliv základu. Pokud jste v tomto směru poměrně konzervativní, nemějte žádné obavy. Víno přilijte ve chvíli, kdy již máme orestovanou cibuli, zarestované maso, i nezbytnou červenou papriku. Celou směs následně duste až do doby, dokud se víno takzvaně nevypaří. Reálně se ale vypaří alkohol a voda, a ona dokonalá chuť zůstává v pokrmu. Následně už standardně zalijte vodou a vařte běžným způsobem.

Skvělá volba i jako základ omáček k masu

Ne vždy ale musí být toto kvalitní červené víno součástí kompletních pokrmů. Jeho chuť, aroma ale i jeho osobitou chuť, kterou mu dodává právě Bulharsko a tamní vinice, můžete využít naplno například při přípravě omáček k masu – třeba ke steaku. Stačí orestovat kořenovou zeleninu, a v pravidelných intervalech podlévat vínem, a to nechat vždy vypařit. Na závěr stačí svařit trochu kvalitního vývaru, zjemnit kostkou másla, a dokonalá vinná omáčka k masu je hotova.

Zahřejte se v zimním období

A posledním receptem, kdy lze toto víno využít, jsou samozřejmě horké nápoje. A zde můžete vsadit na dva nejklasičtější, jakými je buď běžný „svařák“, nebo neméně oblíbený punč. Obojí je hotovo za pár desítek minut, a kromě toho, že nádherně provoníte svůj byt, si i dokonale pochutnáte.

Kde lze Medvědí krev koupit? Například zde.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*