7 tipů pro spokojený vztah

By: Ana_Cotta

Možná si říkáte, že spokojený vztah dvou lidí neexistuje, ale uvidíte, že s našimi tipy ho také můžete docílit. Vaše situace určitě není bezvýchodná a nemusíte hned po zaskřípání vztahu balit své kufry. Bude lepší, když se nad tím reálně zamyslíte, co vám vlastně neklape a změníte to. Ať už to jsou finance, stereotyp nebo jiné zájmy, dají se najít cesty k nápravě. Pokud to přece jenom nepůjde, pamatujte, že pro jedno kvítí se slunce nerozsvítí.

Zavzpomínejte na časy, kdy vám bylo nejlépe

By: Ana_Cotta

První zamilované dotyky, rande, pusa, kino, jiná zábava? Vzpomeňte si na to, kde jste spolu večeřeli, dali si první pusu nebo se jen tak objímali. To místo, kde se odehrávaly vaše pozitivní emoce a štěstí, je pro vás ono magické. Přitažlivost a láska mezi vámi může opět začít vzkvétat. Drželi jste se dříve více za ruce? Tak to udělejte i teď na tomhle místě, je to ideální.

Tolerance

Tak bez té asi ani nejde udržet vztah. Jistě to není o tom, že vše, co partner dělá, budete tolerovat, ale vyhnete se tak nepříjemnostem, když mu dopřejete více svobody a poklábosení s kamarády. Když své drahé polovičce něco zakážete, efekt bude opačný. Vy budete rozčílená, ale on se bude cítit v podstatě normálně. Lepší je zvolit strategii, kdy se na všem domluvíte, ale v klidu a bez hádek. Zjistíte tak, proč je to pro něj důležitější, než trávit víkend s vámi a pochopíte, že vy se s ním o nikoho dělit nemusíte, ale že třeba fotbalové utkání mu přináší úplně jiné uspokojení.

Odpuštění

By: Denise Mayumi
By: Denise Mayumi

S tolerancí souvisí i malé odpuštění, které nemusí být nutně druhou šancí po nevěře, ale malou lží, která nikomu neublížila. Tohle už záleží na nás, co jste ochotna odpustit, ale i riskovat, že vám udělá znovu. Nikoho se vám nepodaří převychovat podle svého vzoru. Naučte se ho milovat s jeho chybami a rozmary. Ovšem nic se nemá přehánět, když vám to prostě nejde, tak uvažujte o změně.

Společný čas

Nicméně to v praxi neznamená, že byste mu měla tolerovat úplně vše. Musí vás respektovat, zvolil si vás jako partnerku, takže by vás měl podporovat a ne si z vás utahovat. Na to pozor, jestli je to ještě láska a lhostejná mu nejste, tak by pro vás měl udělat něco, z čeho budete mít radost. Překvapení v podobě kina, wellness víkendu, večeře nebo cokoliv jiného ve vás probudí zase chuť a zvědavost s ním být na místě, které pro vás bude nové.

Společné zájmy

Přizpůsobit se vzájemně svým koníčkům úplně nejde a asi ani jeden z vás by to nikdy nechtěl, ale vy ho můžete vytáhnout na kolo nebo on vás někam autem na výlet, nemusí jet zase na tuning sraz.

Vzájemná náklonnost, city

I pod tou nejtvrdší slupkou se skrývá jemné nitro, které u muže musíte objevit a vědět, jak na něj. Jedině tak vám přijde dát pusu sám od sebe. Na každého funguje něco jiného! Když na to přijdete, budete spokojenější, protože tím, že vám svou lásku umí vyjádřit, si budete ve vztahu jistější, že k sobě prostě patříte.

Komunikace

Ženy jsou od přírody mluvnějšími, tak občas dochází s partnerem ke střetům. Mluvíte na něj, když má zapnutou televizi nebo se ho ptáte pro něj na nepotřebné věci? Zamyslete se nad tím, než začnete „mlít“, muži to vnímají negativně. Řeší jen to, co je zrovna potřeba, malichernostmi se nezabývají. Buďte k sobě otevření a upřímní, i to je cestou k úspěchu a k lásce.