Cestování se psem – Klokánka a taška na psa

Každý z chovatelů se již určitě ocitl v situaci, kdy musel se svým čtyřnohým kamarádem cestovat. Zaměříme se teď spíše na malá a střední plemena.

Mnoho z nás si pořizuje psa jako parťáka. I když nejsme s pejskem nějak sportovně založeni a nechodíme po horách, určitě s ním minimálně jednou za čas musíme zajít k veterináři. Zrovna v této situaci pes uvítá může-li  být se svým páníčkem. Když budeme mít pejska v bezpečí klokánky, nebo v tašce pro psy, bude se cítit bezpečně v cizím prostředí. Hlavně na veterině pejsek vnímá více věcí než se může zdát. Cizí pachy zvířat, různých přípravků, lidí atd. Je to pro něj celkově stresující moment, který mu můžeme zpříjemnit blízkým kontaktem a taškou pro psy, ve které se bude cítit příjemně a bezpečně.

Klokánka pro psa

Na delší tůry je lepší využít klokánku pro psy. Díky ergonomickým a nastavitelným popruhům se dá klokánka nosit na těle aniž by překážela v pohybu. Ocení ji hlavně chovatelé menších psů. Klokánka se Vám může hodit i při jízdě na kole, při poznávacích zájezdech i při dlouhých procházkách na horách. Máte-li malého pejska který nezvládá Vaše tempo, je klokánka pro psa ideálním řešením.

Taška pro psa

Tašku zase uplatníme spíše ve městě. Když potřebujeme do obchodu a nechce se nám pejska nechávat uvázaného u sloupku venku, můžeme jej pohodlně nést v tašce pro psy. Nebo když potřebujeme cestovat tramvají, kde je pejsek kolikrát zmatený z množství lidí a kde hrozí že mu někdo přišlápne ocásek, opět se nám bude hodit taška.

Oby tyto produkty se dnes již vyrábějí v krásných barevných kombinacích a není problém si vybrat tu svou oblíbenou. Klokánky a tašky se vyrábějí také v letní a zimní zateplené variantě. Širokou nabídku klokánek a tašek můžete najít například na www.iridog.cz.