Máte plnou skříň oblečení? Začněte s očistou šatníku!

Jistě to sami znáte, plná skříň oblečení, v ostatních skříních starší kousky oblečení, které archivujete, ale stále nemáte co na sebe. Některé kousky oblečení se opravdu vrací zpět do módy, ale některé již nikoliv. V takovou chvíli je na čase jediné. Začněte s očistou vašeho šatníku.

Správné třídění

Základem je roztřídění vašeho oblečení do několika skupin. Oblečení, které jste neměli na sobě déle jak dva roky, oblečení, které stále nosíte, retro oblečení, které má pro vás srdcový význam a nevím. Oblečení, které nyní nosíte, můžete dát rovnou na stranu. Poté přichází oblečení, které jste na sobě dlouho neměli, ale víte, že je daná sukně či bunda plná vzpomínek a vzdát se ji rozhodněte nechcete. Nevzdávejte, jen ji zabalte a uložte někam jinam. Oblečení, které jste na sobě neměli déle než dva roky a stále si říkáte, že do něj jednou zhubnete nebo že na něj přijde řada, odložte do samostatných pytlů. U oblečení nevím se ptejte: Vezmu si to ještě na sebe? Líbí se mi to? Je tento kus oblečení pro mě důležitý?

Co s nechtěným oblečením?

Tímto způsobem by vám mělo v taškách zbýt oblečení, které jednoduše nenosíte, okoukalo se vám nebo pro vás nemá žádný větší význam. Takové oblečení je na čase poslat dál nebo se ho jednoduše zbavit. Věnovat ho můžete svým kamarádkám, prodat na internetu či vhodit do kontejnerů na oblečení. Jedná-li se o lepší kousky, které by ještě někdo unosil, doporučujeme spíše bazary či vinted obchody. Z kontejnerů je oblečení sice roztříděno, ale často je posláno na hadry, což by mohla být škoda. Možností je pro vás i zanést oblečení do second handů, některé z nich oblečení stále vykupují. Při třídění vašeho šatníku také myslete především na praktičnost a estetičnost oblečení.