Na dovolenou s karavanem

Domníváte se, že na plánování dovolené je v lednu ještě trochu brzy? Nikoliv. Zrovna teď jsou k dispozici first minute zájezdy a všechny karavany ještě nejsou zamluvené. Ano, i v dnešní době se jezdí na dovolenou s obytnými vozy. Má to značné výhody, hlavně nejste naprosto na nic vázaní.

V případě, že nemáte s pronájmem obytných vozů žádné zkušenosti, možná se vám to bude zdát trochu složité. To máte chemický záchod, markýzu se zajišťováním do země, pamatovat na vypínání lednice, vymotat se s karavanem na silnici či hlídat mobilní odpadní nádrž.

Stojí to trochu starostí, ale zase nemusíte dopředu bookovat hotel a ušetříte. Vyzkoušíte si trochu jiný životní styl, budete usínat v kempu za cvrlikání cvrčků a sblížíte se s rodinou. Během týdne v karavanu před sebou totiž nemáte šanci utéct.

Co potřebujete k půjčení karavanu?

Řidičský průkaz – stačí vám kategorie B, v případě vysoké hmotnosti soupravy (přes 3,5 tuny) skupina E

Automobil – v případě, že se nechystáte půjčit obytné auto, budete potřebovat vůz, za který karavan zapřáhnete

Před zapůjčením budete informováni o podmínkách společnosti a o základech zacházení s karavanem. Doporučujeme vzít s sebou do půjčovny celou rodinu (všechny účastníky dovolené), abyste jim to doma nemuseli vykládat zvlášť.

Kde je možné si půjčit karavan?

Určitě sami najdete mnoho českých firem. Dívejte se nejen na cenu, ale i na to, co všechno se v ceně nachází. Půjčovna karavanů Bydliky.cz má v ceně například havarijní pojištění, za příplatek si lze sjednat ještě mnoho příslušenství. Sledujte taky to, na jak dlouho je možné si karavan zapůjčit, kde je možné si ho vyzvednout, jestli má obytné auto dálniční známku apod.

Třeba vás to tak nadchne, že si nakonec zakoupíte karavan vlastní. Použité a ve slušném stavu se dají odkoupit právě od společností, které je pronajímají. Někteří lidé v karavanech dokonce bydlí, mezi digitálními nomády je to nový trend.