Lehké bramborové saláty

By: 世書 名付

Jistě se shodneme na tom, že bramborový salát s majonézou známe všichni, ale lehčí varianty se nám jaksi nechtějí vrýt do paměti, protože třeba nejsou tak chutné nebo tradiční a hodící se zrovna na Vánoce.

Buďte v klidu, už je to přece jenom pár let zpět, kdy se tradice Vánoc změnila i v tomto ohledu a vy tak nemusíte po Silvestru povolovat opasky.

Zajímavé variace jsou zpestřením vašeho štědrovečerního stolu

By: 世書 名付

Na chuť si můžete přijít i s netučnou verzí majonézy light, jogurtu nebo kefíru. Pokud si nechcete odepřít klasickou majonézu, tak si ji aspoň jogurtem nebo kefírem nařeďte. Nikdo nic nepozná, ale vás může těšit i těch pár dekagramů, které zbytečně nenaberete. Přece jenom je toho na stole více, než dost. Pokud nemáte zrovna nejdietnější ani cukroví, váhu si neudržíte. Doporučujeme vám v salátu pro tentokrát nahradit i jiné ingredience. Naučte se experimentovat a jíst více dietně i na Vánoce. Jednak vás bude těšit, že se po Vánocích oblečete do stejné konfekční velikosti, ale i fakt, že se prostě cítíte dobře. Není nic horšího, než se doslova „přecpat“ a sedět u vánočního stromečku duchem nepřítomný a myslet na to, jak vás někde něco tlačí. Lehké varianty salátů vás těchto problémů zbaví a nebude vás bolet žaludek ani pálit žáha.

Obměněná klasika

Místo tučné majonézy použijte její lehčí verzi light nebo jí rovnou vynechejte a místo ní použijte jen jogurt, podmáslí či hořčici. Existuje spoustu variant, jak změnit dresink, ale i celkové složení salátu. Zajímavou a jemnou chuť vytvoří např. kombinace uzeného lososa a avokáda. Je to netradiční, ale lákavé. Bylinkový salát s kapary a jogurtem je také moc dobrý, stejně jako krabí salát s řapíkatým celerem. Přejeme vám dobrou chuť a lehkost na vašem štědrovečerním stolu. Tentokrát jste jistě získali body k plusu, protože vaše váha zůstane stejná a za tyhle saláty se nemusíte stydět ani v jinou roční dobu. Jsou svěží, lehké a čerstvé.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*