Jak přemoci únavu a stres? Zkuste masáž

By: Nick Webb

Masáž je jedna z mála technik, která opravdu na únavu těla skutečně zabírá. Napomáhá totiž organismu k jeho regeneraci a obnově sil.

Při masáži se člověk krásně uvolní a starosti odplují na pomyslném mráčku do nadmořských výšek. Navíc je to technika, která je po dlouhé zimě ideální vzpruhou. O Vánocích jsme si sice odpočinuli, ale už jsme nějakou tu dobu zase v zápřahu, což je znát i na našem těle.

Masáž je léčebná technika

By: Nick Webb

Masáž je v pravém slova smyslu technikou léčebnou, která je ve fyzioterapii a lázeňství zcela běžnou součástí služeb. Nicméně nemusí vás zrovna něco bolet, abyste se masáži šli oddat. Pomůže vám totiž i se samotnou únavou a je účinná i proti stresu.

Proč naše tělo přijímá stres jako něco, co je tělu vlastní? Je to tím, že už ani nedokážeme myslet na nic jiného, než jen na starosti typu, kdo napíše s dětmi úkoly, kdo uvaří, uklidí, atd. Jsou to sice zdánlivé maličkosti, ale za celý rok se sečtou a na našem těle se podepíší.

Jste pasivní, nic vás nebaví a jen se ploužíte? Je ideální čas na masáž. Uvolňuje svaly včetně celého těla a vy se budete cítit zase v plné kondici. Tato tradiční rehabilitační procedura je možná již v mnoha nabídkách wellness pobytů nebo ve vašem městě při kadeřnických, kosmetických nebo manikérských služeb.

Masáž zlepší nejen váš fyzický stav, ale i duševní. Odcházíte s úsměvem ve tváři, protože jste to konečně zase vy. Záda jsou volná a vy máte pocit, že se vznášíte jako pták. Masáž se dá navíc zacílit i do míst, kde to právě potřebujete. Klidně to mohou být vaše unavené nohy nebo ztuhlá šíje. Tok lymfy se podpoří a z těla jsou odvedeny současně i škodliviny. Moc doteků tu má velkou váhu a v dnešní uspěchané době bychom si masáž měli dopřát jednou za čas i my.