Zatočte s třepícími se nehty!

Třepící a lámavé nehty trápí nejednu ženu a boj s nimi je běh na dlouhou trať. Co třepení nehtů způsobuje a jak proti němu účinně bojovat? To vám poradíme v našem dnešním článku. Třepení nehtů je záležitost, kterou zná snad každá žena. Některé nad třepením vyhrály, některé rezignovaly a některé se s tím snaží stále bojovat, ač neúspěšně. Co tedy třepení a lámání nehtů způsobuje?

fingers-376812_640Jedním z mnoha viníků je dlouhodobý stres, při kterém například špatně jíte, nehty si loupete apod. Na lámavosti se podílí ale také redukční diety s nesprávně sestaveným jídelníčkem. To má opět negativní dopad nejen na nehty ale i vlasy a pokožku. Pokud tedy chcete redukční dietu přeci jen dodržet a mít pěkné nehty i vlasy, užívejte speciální doplňkové preparáty a regenerační krémy.

 

Co přeci jen nejvíce způsobuje ono třepení nehtů? Nadměrné máčení rukou v horké vodě, čistící přípravky i odlakovače obsahující aceton. Používám rukavic při mytí oken, koberců apod., jistě štěpení nehtů zmírníte, stejně jakou zakoupením odlakovače bez acetonu.

Jak proti štěpení nehtů bojovat?

Změňte jídelníček a přidejte doplňkové preparáty. Pokud se vám štěpí nehty, pravděpodobně nemáte dostatek vitamínů a minerálů, které jsou pro zdravý růst nehtů nezbytné. Pro posílení nehtů se doporučují například pivovarské kvasnice. Aby se roztřepený nehet dále neničil, ihned ho ustřihněte či jednosměrně zabruste a poté použijte speciální zpevňovací lak na nehty.

manicure-870857_640

Nikdy nezapomínejte na regenerační krémy a oleje, které dodají nejenom pokožce na rukou ale i nehtům potřebné vitamíny a minerály. Jednou za týden si dopřejte i vyživující a zvláčňující masku, a to například v podobě mandlového oleje, který na ruce nanesete před spaním. Ruce potí schováte do lehkých bavlněných rukaviček a je vystaráno. A pokud si chcete dopřát i krapet relaxace, vyzkoušejte parafínový zábal, který se provádí snad v každém kosmetickém studiu. Po několika aplikacích výsledky garantujeme!