Jak správně vybrat sušičku ovoce?

Chcete zdravě mlsat a přitom levně? Pak je pro vás nejvhodnější sušička ovoce. Díky ní můžete ovoce skladovat po delší dobu aniž by se zkazilo.

1

Co se bude sušit?

Nejdůležitější pro výběr té správné sušičky je vědět co se v ní bude sušit. Téměř všechny sušičky vám usuší cokoliv, ale něco jednoduše nezvládají.

Jak dlouho je nutné sušit?

Délka sušení závisí na sušičce a sušeném předmětu. Zpravidla však trvá nejméně den, než se dané ovoce, maso nebo zelenina usuší.

Spotřeba sušičky

Spotřeba se stejně jako doba sušení liší výrobek od výrobku. Dražší sušičky se kterým jsem měl tu čest je vyzkoušet spotřebovali 4kWh za den při sušení hrušek, jablek a ananasu.

Výběr sušičky

Pro začátek je vhodné vybrat sušičku s možností přikoupení sušících plat. Je dobré se podívat na recenze a dát si pozor na jednoduché sušičky cenově se pohybující okolo tisíci koruny. Takové sušičky nejsou obecně moc dobré pro svoji nespolehlivost, spotřebu a hlučnost.

Jaké funkce navíc lze vybrat

Na výběr je z odloženého startu (pro pozdější automatické spuštění), časovače, více-stupňové sušení (pro lepší usušení masa, ovoce nebo zeleniny) a termostat (ten bohužel často v sušičkách ovoce není a tak sušička běží místo 50 stupňů Celsia pouze na 30..)

Mohu vybírat podle ceny?

Ne! Výběr podle ceny vám domů přinese pouze nefunkční a neužitečný kus plastu! Bohužel v této kategorii spotřebičů je nutné nešetřit a zaplatit si, nejdůležitější ze všeho je však hodnocení produktu jako celku od zákazníků. Podle něj se můžete následně rozhodnout.

Závěr

Nyní víme jak vybírat sušičku, které funkce od ní můžeme při koupi požadovat, jak dlouho se může ovoce (či maso) sušit, proč nekupovat levné sušičky a že investice do sušičky ovoce se vám vrátí v podobě zdravého životního stylu a chutného mlsání.