Focacce: Jaké existují druhy této italské pochoutky?

Existuje několik druhů focaccie, které se liší přísadami a způsobem přípravy. Zde jsou některé z nejběžnějších variant:

  • Focaccia s olivami: Tato varianta focaccie obsahuje na povrchu olivy, buď celé nebo nakrájené na plátky. Olivy dodávají focacce svěží a bohatou chuť.
  • Focaccia s bylinkami: Tato verze focaccie je posypaná čerstvými nebo sušenými bylinkami, jako je rozmarýn, tymián, oregano nebo šalvěj. Bylinky přidávají do chleba aromatickou chuť a vůni.
  • Focaccia s cibulí: Tento druh focaccie je posypán tenkými plátky cibule, které se při pečení karamelizují a dodávají chlebu sladkou a lahodnou chuť.

Tip: Pokud hledáte skvělé místo na italské lahůdky, navštivte italské bistro Olomouc Caruso a nechte se unést autentickou italskou kuchyní. A pro ty, kdo si chtějí vychutnat italské dobroty doma, je tu možnost objednat si italské produkty rozvoz Olomouc a připravit si vlastní italské speciality přímo v pohodlí domova. Buon appetito!

  • Focaccia se sýrem: Tato varianta focaccie je posypána strouhaným nebo nakrájeným sýrem, jako je parmazán, pecorino nebo mozzarella. Sýr se během pečení rozpustí a vytvoří krásnou křupavou kůrku.
  • Focaccia s rajčaty a bazalkou: Tato verze focaccie je zdobena plátky rajčat a lístky bazalky. Rajčata dodávají chlebu sladkou a šťavnatou chuť, zatímco bazalka přidává svěží a aromatickou vůni.
  •  
  • Focaccia s bramborami: Tento druh focaccie obsahuje na povrchu tenké plátky brambor, které se při pečení stávají křupavými a zlatě hnědými. Brambory dodávají chlebu krémovou texturu a bohatou chuť.

Tyto různé varianty focaccie umožňují experimentovat s různými přísadami a vytvářet chutné a originální recepty, které si každý může přizpůsobit svým chuťovým preferencím.