Klidné bydlení v souladu s přírodou v metropoli? Přímo na Žižkově u parku!

Nevýhody bydlení v metropoli? Rozhodně neustálý ruch a málo zeleně. Tato kritika však neplatí na výjimečnou lokalitu horního Žižkova, známou pod jménem Vackov. Ten je poklidnou a ucelenou částí v rámci Prahy 3 a navazuje přímo na park Židovské pece z jedné strany a lesoparku Vítkov z druhé, nabízí tak klid po práci i možnost procházek v zeleni. Navíc je oblast dobře dostupná městskou hromadnou dopravou a disponuje veškerou občanskou a sociální infrastrukturou. Ještě lepší zpráva je, že právě zde se nyní k prodeji nabízí 272 nových bytů.

Pro páry i rodiny s dětmi

Prodej bytů Praha 3 je v rámci projektu Byty u parku, který vzniká pod patronátem Metrostav Development v blízkosti ulice Malešická. Celkem se staví 11 nových rezidenčních budov s celkem 272 bytovými jednotkami s dispozičním řešením 1+kk až 5+kk. Zajímavý koncept nabízí standardní byty, ale také mezonetové ve variantě 4+kk, což se hodí pro oddělenou pracovnu na home office nebo ložnici pro dospívající. K tomu všechny byty disponují balkonem, lodžií nebo terasou s výhledem na Prahu nebo do zeleně parku. Ve spodních patrech mohou noví majitelé pěstovat zeleninu nebo květiny na velkoryse pojatých předzahrádkách, přičemž některé byty mají dokonce dvě.

Pro klid i za sportem do zeleně

Po práci tak mohou noví obyvatelé bytů na pražském Žižkově posedět se sklenkou v ruce na vlastní zahrádce nebo si vyjít vyčistit hlavu na Vítkov či do parku. Všechny žižkovské parky navíc nabízejí možnost sportovního vyžití a nabízí se jízda na kole, kolečkových bruslích i fotbal, volejbal, nohejbal nebo badminton s přáteli. V letním období nepohrdnou děti venkovním koupalištěm Pražačka, v zimě zase bruslením pod žižkovskou věží. Výhodou bytů je možnost uskladnění sezónních sportovních věcí ve sklepních kójích, které přináleží ke každé jednotce.

Žižkov nikdy nespí

Historicky se Žižkov řadil ke čtvrtím s oblíbenými hospůdkami, však také Jaroslav Hašek našel v místní knajpě inspiraci pro postavu vojáka Švejka. Ani dnes nezůstává Žižkov pozadu, říká se dokonce, že je ve čtvrti nejvíce restaurací, hospod, barů a klubů vůbec. Kulturní život doplňuje řada divadelních a koncertních stánků, Žižkovské divadlo Járy Cimrmana ocení milovníci českého génia, kina Aero zase ti, co nepohrdnou klasickým nebo nezávislým filmem.