Jak na hydrataci pokožky v létě?

Po krásném opálení touží téměř každá žena. Mít bronzovou pokožku je zkrátka trendy, ale neměla byste zapomínat na to, že si žádá zvláštní péči. Po opalovací kuře je vhodné doplnit ztracenou vlhkost a zajistit, aby byla pokožka stále pružná. Proto by ve vaší dovolenkové výbavě neměly chybět vhodně zvolené krémy na opalování, ale ani přípravky pro hydrataci pleti.

Na pozoru byste se měla mít především v souvislosti s působením UV záření, které způsobuje rychlejší stárnutí pokožky, její vysušování a v případě spálení i zarudnutí, zvýšenou citlivost a bolestivost. Jak ale zajistit, aby byla pokožka těla stejně dobře hydratována jako tvář? Jakmile dorazíte domů z pláže a osprchujete se, nezapomeňte na pleť aplikovat kvalitní přípravek po opalování. Kůže se zklidní a rychleji se zregeneruje. Včasnou aplikací přípravku můžete zabránit poškození v hlubších vrstvách pokožky.

Jak spolu souvisí hydratace po opalování a délka opalování?

Předpokládáme, že vaší snahou je dosažení dlouhodobého a rovnoměrného opálení bez nežádoucího olupování svrchní vrstvy kůže. Klíčem je správná hydratace pleti, která zároveň zamezuje tvorbě vrásek, protože vyhlazuje vrchní část pokožky. Současně napravuje poškození kůže, ke kterému dochází při slunění a výrazně zpomaluje stárnutí.

Čtyři tipy, jak na správnou hydrataci

  1. Na trhu je poměrně široké spektrum přípravků pro hydrataci kůže, ale zdaleka ne všechny fungují tak, jak výrobci slibují. Vynikající výsledky přitom přináší i základní ingredience, mezi které patří například kombinace glycerinu, xylitolu, vazelíny či extraktu z jablečných jadérek. Najdete je například v produktu Hydrabio Perfecteur SPF 30 od Biodermy. Přípravek slouží k dlouhodobé a velmi intenzivní hydrataci pleti, chrání před UV zářením, překrývá skvrny a drobné vrásky, rozjasňuje ji a brání předčasnému stárnutí.
  2. Potýkáte-li se suchou pletí, neměla byste na ni nanášet hydratační krém. Před aplikaci je vhodné suchou pleť zvlhčit – díky tomu krém vodu zafixuje a zajistí důkladnou hydrataci. Dobrou volbou jsou micelární vody, případně hydratační odličovací mléko. I to najdete v produktové řadě Hydrabio od Biodermy. Pomocí mléka z obličeje a oči snadno odstraníte make-up, zklidníte pokožku a zajistíte a její hlubokou hydrataci.
  3. Hydrataci by neměli podceňovat ani lidé s mastnější pletí se sklonem k tvorbě pupínků. Díky dotaci lze výrazně urychlit léčbu problematické pleti a předejít vzniku jizev.
  4. Dehydrovaná pokožka může nastat také v souvislosti s nedostatečným příjmem tekutin. Pitný režim by však měl zahrnovat také konzumaci ovoce a zeleniny obsahující potřebné vitamíny. Vodu pijte v pravidelných intervalech v menším množství – zajistíte tím tělu vyváženou a rovnoměrnou hydrataci.