Jednou z nemocí, kterou trpí hlavně ženy, je kandidóza. Ovšem i u mužů se tato choroba může vyskytnout. Jedná se o kvasinkovou infekci, která může mít závažné důsledky. Přemnožené kvasinky, kterým se odborně říká kandidy, totiž mohou bez řádné léčby napadnout i vnitřní orgány. Kandidy jsou jednobuněčné nepravé houby a vyskytují se v lidském těle zcela běžně. Jejich výskyt je však ve zdravém organismu omezený.
Příčiny vzniku a léčba nemoci
K narušení křehké rovnováhy kvasinek v těle může dojít snadno. Nejčastější příčinou je užívání antibiotik nebo kouření. To jsou impulzy, díky kterým se kvasinky vymknou kontrole a začnou se nadměrně množit. Léčení je pak nelehké a dlouhodobé. Nestačí totiž vymýtit vzniklé ložisko, ale je třeba provést výraznou změnu životosprávy.
Čím léčbu podpořit
Kromě léků předepsaných lékařem a užívaných orálně, může pacient postižená místa potírat tea tree olejem a 5x denně popíjet čaj maté, který má mírně antibiotické účinky Také pomáhá požívání většího množství česneku, který působí podobně. Přitom je však nutno dávat pozor na žaludeční problémy a také na estetické průvodní jevy při společenském styku.
Stévia a Xylitol
Mnoho lidí, které toto onemocnění postihne, často neví, jak problém správně řešit a spíše zkoumá pouze důsledky, nikoliv příčiny. Infekce tak mnohdy přetrvává a znepříjemňuje život. Skvělým pomocníkem při léčbě kandidózy a plísní je stévia, což je nenápadná, bíle kvetoucí světlomilná tropická bylinka. Je nízkokalorická a ve svém přirozeném stavu je mnohonásobně sladší než cukr.
Stévia sladká má na lidské zdraví mnoho pozitivních účinků. Její popularita pomalu začíná přesahovat oblibu nízkoenergetické náhražky cukru. Je vhodná při snaze o zhubnutí a prospěšná také diabetikům, kterým pomáhá při harmonizaci hladiny cukru v krvi.
V eshopu si stévii můžete vybrat v několika podobách, nejčastěji v tekuté nebo v tabletách. Například přípravek Steviolin Xili – sladidlo Xylitol 500g je velice vhodný pro cukrovkáře. Obsahuje xylitol, což je sladidlo na rostlinné bázi, obsažené přirozeně v zelenině a ovoci. Má nízký glykemický index a nízkou energetickou hodnotu v porovnání s běžným cukrem.